Väska

Provade att sy en väska i veckan. Som tur var började jag med en provväska för resultatet blev sådär. Jag har lite ändringar som skall göras till den riktiga. Jag provade att sy fickor och lite annat för övnings skull och det gick bättre än förväntat faktiskt. På den riktiga väskan ska det vara en dragkedja och andra detaljer så den kommer inte bli lika enkel som den här.

Tror jag ska använda den här som strandväska eller något bara. Den är stor och bra så varför inte ta vara på det?!Islykta

Ja det var alltså en islykta jag fick för mig att göra! Jag ville inte gå ut i snön och rota fram gamla bär och löv och inte har jag några paljetter hemma så det fick bli strössel som dekoration. Det behöver ju inte finnas något i isen men jag ville stoppa i något för inspirationens skull.

Det var meningen att stjärnorna skulle synas genom strösslet på ovansidan men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig. De smälte fort trots iskallt vatten! Men provar man inte så får man inte veta.

Jag hade alltså två olika storlekar på burkar och fyllde den största med vatten och strössel. Sedan lade jag i den lilla burken och satte ett lock över båda för att hålla det på plats. Sedan satte jag ut den i snön för att ta vara på vädret och slippa ta upp plats i frysen men det var ingen bra ide med tanke på att det har varit 0 grader C hela dagen. Jag fick snällt ställa in den i frysen ändå och nu för en stund sedan var det äntligen fryst!

För att ljusen skulle kunna andas så delade jag den i två bitar. Baksidan behöver man ju inte titta på! Det finns många sätt att använda bitarna också, det är bara att vända och vrida tills man är nöjd.


Ledtråd..
En fråga!

Nu ni, nu har jag lite pyssel på gång och jag tänkte se om ni kan lista ut vad det kan vara.
Så vad har jag i kikaren nu?!
Ledtrådar förutom bilden; jag tror barn uppskattar det här och kan lära sig att ha tålamod med hjälp av detta men vuxna med livlig fantasi eller pyssliga fingrar kan ha ganska roligt de med. Tro mig.

Gissa på! Imorgon kommer svar och resultatet!


Armband i garn.

Nu så har jag gjort en bildserie för att förklara hur jag gjorde armbandet med hjärtat. Jag tog olika färger på garnet för att ni lättare skulle se och hänga med. Många känner nog till metoden redan!

När jag gjorde det svarta armbandet så hade jag fyra trådar bara och för att hålla isär dem hade jag fyra olika pärlor fastknutna längst ner.

Ett tips för den som vill knyta ett eget armband som det i bildserien nedan; om man vill ha det i i sicksack så vänder man bara håll efter ett tag. Alltså, när du knutit en rad så ska du vända armbandet upp och ner. Gå alltid åt höger!

Jag hoppas ni förstår hur jag menar, om inte så får ni fråga om det ni undrar över. Blir det väldigt krångligt att förstå det med sicksack så gör jag en bildserie till!


Toadetaljer

Jag ville inspirera Johanna lite som gjort/gör om i sitt badrum. Här är detaljer från mitt toalettrum. Försöker hålla samma tema genom hela rummet, det är trä, turkost, vitt och kust.

Armband

Lite armband som jag har gjort. Det mesta kommer från Panduro Hobby. Några spännen och lås har jag gjort själv av ståltråd.Enkelt armband i flätad lädertråd med vita och gröna stenar.

Enkelt armband i flätad läder- och nylontråd. Två trådar i svart(läder) och en i silver(nylon). Jag tycker att det blev en häftig effekt och tycker jättemycket om det här armbandet!


Enkelt armband i löst flätad nylontråd. Mitt favoritarmband någonsin!Armband i flätad lädertråd med hängen i form av blommor. Somrigt och lagom! Passar till det mesta tycker jag.

Armband med pärlor i form av blommor och många olika hängen mellan. Avslutas med en kort bit kedja. Passar mycket bra ihop med ett halsband jag gjort tidigare.


Sist men inte minst så har vi ett vänskapsarmband. Jag gjorde två stycken i höstas och gav ett av dem till min väninna på hennes födelsedag. Ett mycket värdefullt armband! Det är i nylontråd som jag har knutit hårt så det virat sig. Ursäkta dålig förklaring, jag ska försöka göra en bildserie över hur jag menar.

Hej på er!

Jag ville bara säga att jag är med i en "veckans blogg"-tävling hos Kadri "livetivillavillekulla".
Tycker ni att jag är värd att bli veckans blogg så får ni allt lägga en röst på mig!
Jag tänker inte rösta på mig själv även om det är tillåtet, det tycker jag inte är så värdigt och ärligt.

Vill passa på att tacka er för alla fina och goa kommentarer som förgyller min dag!
Hoppas allt är bra med er!
Klicka på bilden för att komma till tävlingsinlägget!


Kollage

Nu kom jag på att det kanske inte är så lätt för er att förstå vad som är så bra med just dessa skålar. Jag har gjort ett litet kollage  över mitt kök för att visa den röda tråden.
Köket i sig är väldigt gammaldags så det är lant och lite västkust som gäller där!

Skålar med blommor

Jag hittade tre skålar uppe på vinden igår med otroligt gulligt mönster i. Jag har fått dem av min mor men ni vet ju hur det blir, man tar hem det och glömmer av att det finns. Det är positivt att det bara fanns tre skålar för nu får man en anledning att inte ställa in dem i skåpet med de andra skålarna. Dessa hamnar i stället tillsammans med uppläggningsfaten och skålarna! Dessa kommer bli perfekt att ha när man bjuder hem folk och vill ha lite finare skålar att lägga mat, snacks eller godis i.Nu är det klart!Ni får gärna meddela mig om det är fel någonstans eller om något inte fungerar som det skall!

Dags för nytt

Idag är sista dagen för den rosa designen. Efter ikväll så är det lite mer "Amy" här och utsidan speglar lite bättre insidan om vi säger så.

Så njut det sista den som vill och gör ett sista spott den som vill. Ikväll är det byte!

Kattleksaker

Idag bestämde jag mig för att sy nya leksaker till mina små katter. De har sina favoriter men de är ganska trasiga och jag vill inte att de ska behöva leka med trasiga leksaker.
Jag försökte ta och para ihop det småttingarna gillar bäst att leka med. Till exempel gillar Kajsa att leka med bollar och bära runt saker, så det blev en boll med en svans. Hon älskade den!

Det var omtyckta leksaker!


Pyssel

Jag hittade precis en sak ibland min kära pojkväns saker som han nyss burit hit från sitt gamla hem. Vi tyckte båda att det var lite roligt att vi hittade det just idag!

Ett bevis på att jag alltid haft överskott av kreativitet och pyssel i fingrarna! Jag har alltså suttit och klippt ut bokstäver ur tidningar och sedan klistrat dem på ett papper. Jag har till och med laminerat papperet!


Ljuslyktor

Ännu ett inlägg om ljuslyktorna! En av mina systrar ville så gärna ha i rosa och silver men tyvärr har jag ingen rosa tråd så et fick bli pärlor i stället, det blev inte illa! De två rosa är lite mindre än de jag brukar göra. Jag tyckte det skulle bli en bra kontrast mot en stor silvrig. Den stora silvriga fick lite turkost i sig senare som syns på bilderna nedan.
Ljuslykta

"Du får prova att göra nån variant med ljuslykta som en prinsesskrona"

Diana önskade och inspirerade och här kommer resultatet! Det blev två olika varianter då jag inte riktigt blev nöjd med den första. Säg gärna vad ni tycker!

Tack Diana för tips och inspiration! Hoppas du tycker om det.
Hylla

Här ska ni få se en hylla som jag har gjort själv och som jag tycker väldigt mycket om! Den är i Bok och är till för främst DVD-filmer och CD-skivor men nu håller den böcker. Jag har inte hittat någon bra plats i vårt lilla hus ännu.

Den har snetak vilket jag tycker gör hela hyllan och längst ner har den ett litet "fack" som var tänkt till CD-skivor utan fodral. Den första anledningen till att det blev ett litet fack där var för att min lärare i möbelsnickeri tyckte att jag kunde ha någon liten detalj förutom snetaket och tur var väl det för det har varit användbart!

Som ni ser så har jag åter använt trä med liv i. Det är mycket dekorativt i mina ögon om det sitter på rätt ställe!

Julklapp

Har man en stor familj så hinner man inte träffa alla under julhelgen. Tyvärr blir det så.  Jag fick hur som helst träffa min mormor för några dagar sedan och ge henne min julklapp! Hon blev jätteglad och tyckte mycket om sin present. Dum som jag är tog jag inte med mig en ordentlig kamera så ni får tyvärr nöja er med halvdana mobiltelefonbilder.

Hon fick två stycken fågelbon (mina egna ljuslyktor) och en liten Bomuchublomma på fot för lite liv i arrangemanget!
Vill ni se en annan modell av ljuslyktan kan ni klicka HÄR!

Alla hjärtans dag-pyssel

På söndag är det den 14 februari och alla hjärtans dag vilket jag tror de flesta redan vet. Jag tror också att det finns många där ute som redan mår dåligt och bävar inför helgen som kommer. Sluta upp med det! Säg namnet på dagen högt och lyssna noga på vad du just sade. "Alla hjärtans dag".

Alla
hjärtans dag! Denna dag betyder inte längre en dag för förälskade utan det är en dag för kärlekens skull. Det är skillnad. Du har inte bara kärlek för en partner, du har kärlek för vänner och familj också. Ta vara på dagen och visa de du har nära att de har någon som älskar dem och tycker om att vara i deras närhet. Även om du inte får samma gest tillbaka så skall du veta att du har värmt någons hjärta och förmodligen fått personen att le. Är inte det något att vara lycklig över?

Hela hysterin och pressen att behöva köpa presenter är bara tjafs. Sätt dig ner i lugn och ro och gör något eget. Du behöver inte vara kreativ eller "pysslig" för att visa någon hur du känner. Det spelar ingen roll om det du gör blir bra och snyggt, bara det ligger kärlek och en tanke bakom det du gjort så blir det uppskattat. Använd fantasin, dina minnen och relationernas historia så skall du se att det kommer idé efter idé.

Jag har pysslat lite idag och visar upp detta för er i hopp om att ni får lite inspiration! Självklart behöver din kreation inte vara ett ting, gör som en väninna till mig gjorde; spendera dagen tillsammans och bygg en snögrotta som ni sedan myser i på kvällen med lite gott att äta och dricka!
Röda kort. Fram- och baksida.


Rosa kort. Fram- och baksida.


Detaljer.

Bloggdesign

Nu var en annan bloggdesign godkänd och på plats! Den var till tokfisan Emmelie. Om ni kikar längst ner i inlägget så ser ni vad jag hade att gå på. Jättesmart av henne att skicka en liten inspirationskarta och bild på ett ungefär hur hon ville ha sin blogg. Den hjälpte mycket. Klicka på bilden eller hennes namn för att komma till bloggen!
Inspirationskarta
Blockljus

Jag har blivit mer och mer förtjust i blockljus. Det har blivit några stycken sådana denna kalla vinter och får man bara tag i ett ljus med kvalité så brinner det jättelänge och ger mycket värme. Det finns många möjligheter med dessa ljus, man kan ställa ett för sig själv eller ställa flera på ett fat. Dekorationerna går att variera jättemycket samtidigt som du kan behålla en favorit. Bara fantasin sätter gränserna.

Det är så mysigt att gå upp tidigt på morgonen och tända alla ljus i huset. Allt det råa från natten sköljs bort och man får ett lugn i kroppen.
Pall

Nästa produkt i serien Venus är en pall. Den heter alltså också Venus och hör ihop med spegeln. Jag antar att ni ser sambandet.

Pallen är gjord i mitt kära Al och det kanske inte var det bästa träslaget man kunde valt till en pall på grund av att det är så mjukt och tål inte mycket men det är fruktansvärt vackert. Den här stackars pallen har varit med om mycket, den är kantstött överallt (mycket för att den är så "mjuk") och jag kommer gråta floder den dagen den inte går att använda mer.

Det är ett måste att den skall vara tillsammans med spegeln! Ingen logga här heller ännu.
För övrigt var det roligt att tillverka pallen, många olika moment!
Spegel

Nu kommer ett till inlägg om något jag skapat tidigare. Det är en spegel gjord i bok. Den har små noggrant utvalda detaljer men tyvärr finns ingen logga ännu.

Denna spegel heter Venus och är en av få saker som jag inte riktigt är fullt nöjd med. Jag kan inte sätta fingret på vad det är men tror att det kan ha att göra med att den aldrig funnit sin plats i huset. Så är det ju med möbler och inredning, finner man inte dess plats så gör de sig inte bra. Jag ser den framför mig i ett vitt eller grått rum, gärna lite romantiskt.

Detaljer som finns är en rad hjärtan i det högra hörnet och en mycket vacker grupp med kvistar i vänstra hörnet.

Bloggdesign

Jag gjorde en lätt bloggdesign åt min lilla lillasyster Linn för någon dag sedan och hon blev nöjd med resultatet. Det blev jag också tillslut. Hon önskade inte så mycket (tre bilder och svart bakgrund) så jag gjorde det enkelt och fantiserade ihop färger som jag tyckte skulle passa henne.En annan till Bayarrn ;) :
Jag har en till på gång till en annan familjemedlem också! Kommer snart.

Städat hallen

I förra veckan fick jag ett städryck och plockade ut alla möbler från hallen för att få det ordentligt gjort. När jag sedan stod där i den tomma hallen så insåg jag hur stor den egentligen är och funderade på varför jag inte sett detta tidigare. Jag kom tillslut fram till att det var fel i möbleringen!

Jag gjorde det jag skulle och sedan lekte jag flyttfirma en stund och flyttade runt möblerna till där jag tyckte och trodde de skulle göra sig bättre. Det räckte med ett försök.

Medans jag möblerade om poppade det upp en och annan ide om den framtida inredningen i hallen. Just nu ser det ut som hej kom och hjälp mig med tre olika mattor och fyra olika träslag. Ordning kommer så ignorera detta och fokusera i stället på rummet och se hur mycket större det blev. Det är svårt att fånga på bild tyvärr men det är betydligt luftigare nu.

Bilder:

Före
Mellan


Efter