Mediebänk

Här kommer ännu en möbel som jag gjort. Det är en mediebänk som jag designade till mitt gamla rum hemma hos mor. Jag hade ett litet och svårmöblerat rum så man fick använda varje liten yta man fick över!

Jag hade en liten smal yta i slutet av min säng, ett mellanrum mellan sängen och väggen. Där såg jag i min fantasi en mediebänk till min DVD-spelare, spelkonsoller och övrigt. (Min tv satt på väggen så den behövde jag inte skapa rum för.) Som tur är hade man verkstad i skolan så från fantasi till verklighet tog inte lång tid. Jag blev supernöjd med resultatet och den blev snabbt favoritmöbeln!

Bänken är gjord i Al och MDF. Det är benen som är i MDF och färgades svarta.

Här kommer bilder.Som på mina andra möbler finns min logga "Bomuchu". Tyvärr fick jag ingen skarp bild på just denna men se HÄR för en liknande! På bilden nedan har jag märkt ut vart loggan sitter!

Här nedan ser ni bänken i miljön den var tänkt till. Som ni ser syns bara de översta hyllorna och tanken var att den understa skulle dölja mina spelkonsoller och tillbehör (och eventuellt godis! ;) ). Senare kom det till en stereo som tog plats längst upp och kuben och DVD-spelaren fick båda flytta ner till det nedersta hyllplanet.
När det var dags för att spela så var det bara att sträcka ner handen bakom sängen, ta upp handkontrollen och starta spelet. Enkelt och smidigt!Gardinbyte

Det blev äntligen ett gardinbyte i vardagsrummet igår. Jag hade på känn att de skulle bli för ljusa för rummet men tänkte att tålamodet måste användas väl. Det fanns en tanke bakom kuddarna jag sydde. Förra året när de gråa gardinerna som syns längst bak på bilden nedan såg det inte klokt ut just för att det blev för ljust. Något fattades. Så jag tänkte chansa på att det fattades fler ljusklickar i rummet. Igår gjorde jag ljusklickar och resultatet var mycket positivt.

En och en ser det inte klokt ut men tillsammans bildades ett helt nytt rum.
Ett nytt, vårigt och fräscht rum.
För övrigt så är tyget till kuddfodralen samma tyg som gardinen längst bak. Inga färgskillnader.

Kuddar forts.

Det blev kuddar tillslut. Fyra kuddfodral och två kuddar. Det är de ljusgråa kuddarna som finns på bilderna som jag gjort idag. Mönstret (bl.a. stjärnor) som finns på tre av kuddarna sitter på insidan av kuddfodralen och kan bytas ut om man tröttnar. Idag ville jag ha lite liv i rummet, mer om det kommer senare.På andra bilden finns en mörk kudde med ett hjärta över, den har jag också gjort men vid ett annat tillfälle.

Kuddar

Jag skall sy nya kuddar till våran soffa idag har jag planerat. Både kuddar och kuddfodral. Jag hittade en gammal kudde som jag misstänkte hade vadd i så jag tog isär den och mycket riktigt var där väldigt väl pressad vadd. Som tur är har man haft många terminer syslöjd så jag vet hur man får en liten tuss vadd att bli till en stor tuss vadd. Bildbevis finns i slutet av inlägget.

Jag hoppas att allt går enligt planerna så att det blir ett inlägg idag till följd av detta. Hoppas lite för min skull också så att det blir ordning i mitt huvud snart. Många planer, få ting gjorda.Till vänster på bilden ser ni kudden jag tagit vadd av och till höger ser ni ungefär 1/4 av kudden. Tänk så många kuddar man kan göra av en kudde!

Jag har slarvat mycket också så jag kan få vaddet större om jag vill. Det är som magi. Man försöker få så mycket luft som möjligt i vaddet genom att få det så glest som möjligt. Det är bara att sitta och dra isär, gång på gång. Det tar en stund men det är det värt!Ljuslykta

Jag fick för mig att göra en ljuslykta igår och när jag var klar med den visste jag inte riktigt om jag hade lyckats eller ej. Jag tror att den är både fin och ful. Den är ju lite häftig av samma anledningar som den är mindre häftig.

Om jag hittar en bra plats för den så kanske den är toppen. Vad tycker ni?
Ska jag ge mig in på att göra en till eller har jag gjort ett misstag?


Soffbord

Jag tänkte visa mina trippelbord som jag gjort. De är gjorda i Al som jag tycker är jättevackert med alla kvistar och oregelbundna mönster.

För att få dem mer personliga och lite hemlighetsfulla så gjorde jag en blomranka på varje bord. De sitter på framsidan i övre högra hörnet. Dessutom finns min logga längst upp på vänster innerben.

Bilderna är lite gråare än modellen i 3D. Tyvärr.


Äggtimer

När vi ändå pratar ägg så tänkte jag tipsa om den bästa äggtimern jag jag haft. Den kommer också från Clas Ohlsson. Gå in HÄR.

Du lägger i den tillsammans med äggen och efter ett tag blir kanten svart och går in mot mitten. När linjen når den markering du önskar är det bara att ta upp äggen.
Det bästa med den här timern är att den känner av värmen, alla spisar och värmeplattor ger ju faktiskt inte samma värme och tiden stämmer inte alltid. En jättebra pryl!Formstekta ägg

Många gånger när jag gått och kikat inne i affären Clas Ohlson så har jag velat köpa de där äggformarna i silikon. Det är helt enkelt formar som man lägger i stekpannan och steker ägget i. Idag kom min käre sambo hem med ett par sådana formar. Frukosten blev alltså ägg och bacon! Resultatet blev väl inte perfekt men jag tror att det krävs övning och tålamod.

Det var riktigt roligt att prova och jag tror verkligen inte att de kommer ligga i lådan och samla damm. Det finns ju annat man kan använda dem till, ta till exempel pannkakor eller plättar. Det skulle bli poppis bland barn att få pannkakor eller ägg i form av fyrklöver, hjärtan och stjärnor! Det är ganska poppis hos mig med.
Formarna hittar du HÄR.

Kommentar

Linnéa om Halsband:
Jättefint! Hur sitter det? Jag undrar bara om det är långt eller kort.


Svar: Det är ett långt halsband. Det är nästan ner till naveln på mig. Jag har tagit en bild för att visa.Halsband

Jag gjorde ett jättefint halsband inför nyår nu. Blev nöjd.
Följ min blogg med bloglovin!

Mysfaktor

Samtidigt som jag röjde undan lite gamla ljuslyktor för att få in mina nya fina hemmagjorda lyktor på toaletten i tisdags så städade jag igenom hela rummet. Då tänkte jag passa på att visa hur jag fick det lite mysigare inne på toaletten med enkla medel.

När vi flyttade in så var toaletten otroligt tråkig och kall. Inte kall som i grader Celsius utan kall som i ingen trivsel. Jag gick ofta och ändrade om saker där inne och försökte få det att se lite mysigare ut men det gick inte så bra... fram tills att det blev kallt ute och jag var tvungen att ta in alla blommor från verandan. Jag fick två stora blommor över som jag satte uppe på vattenskåpet och vips så vart det genast mysigare.

Jag fick bort den tråkiga tomma ytan som bara låg och samlade skräp och ekandet var som bortblåst. Där ser man så enkelt det kan vara.


Före och efter.Innan hade jag två blommor med grodblad i varsinn svart hink. Men nu blev de utbytta mot vita krukor för att få ner färgantalet och det blev en liten yucca i stället för två stora blommor. Luftigt och mysigt.