1:a adventJag vill önska er alla en fortsatt trevlig 1:a advent!

Ha en bra början på december månad.

Jul på Åhléns


24 november

Nu är det bara en månad kvar till Julafton.
Längtar vi?

L u f f a r s l ö j d

Det har blivit lite luffarslöjd här på morgonen. Det var längesedan jag gjorde detta, senast var i skolan för kanske 4 år sedan. Det är mycket roligt att sitta och fingra med det här tycker jag. Man får lite ro i kroppen. Har man bara tålamod och är petig så blir resultatet jättefint. Det bästa med luffarslöjd är att varje sak man gör blir personlig och alla lär sig på olika sätt. Det går inte att göra fel, alla har ju sin stil. Jag ska fixa hem lite mer tråd i olika tjocklekar och färger för större variation.

Idag gjorde jag lite julpyssel. Det blev ett hjärta, en julegris och en bock som ska hänga i vårt hallfönster hade jag tänkt. Efter det gjorde jag tre stjärnor, två att hänga och en att ha som halsbandssmycke. Det blev mycket fint.


Som ni kanske ser så har jag fått plåstra om mig lite efter mitt slöjdande. Är man inte försiktig så river man upp händerna ordentligt och ståltråd är vasst och lätt att skada sig på. Dum som man kanske är så tycker man bättre om att arbeta naturligt med bara händerna men det är viktigt att skydda sig.Bra förvaring

När jag var hemma hos mamma i veckan så fick jag syn på min gamla låda med lådor i, min förvaringsbox. Jag är så glad att jag inte hade slängt den för jag har tänkt bygga en egen jättelänge nu men det har inte funnits bra material till det.

Den hade varit fin som den är i ett vitt rum eller i ett barnrum men för mitt ändamål så passar den inte så som den ser ut nu så den skall få ett nytt yttre!


Här har ni min hand framför för att lättare se storleken på boxen.

Jag har ett julklappstips, eller så bara ett hett tips.

Jag läser bloggen Furnish flitigt och igår dök det upp ett väldigt intressant inlägg om en bricka. Jag föll direkt för den transparenta. Det ser ut på bilderna som om den är av is och jag har sedan jag var liten alltid varit lite förtjust i stora isbitar. De är ju vackra, eller hur?! Jag fick bekräftat av Emmy som driver bloggen att den faktiskt ser ut som en isbit i verkligheten.

Kicka in där och se vad jag menar!


Renovering

Många går säkert omkring precis så som jag och tänker på vad de kan förändra i sitt hus och hur de egentligen skulle vilja ha det i vissa rum. Få gör något åt det, både på grund av tidsbrist och pengabrist. Men min kära vän Sara och hennes pojkvän har visat hur enkelt det KAN vara att ändra något man inte tycker om. De målade om sitt sovrum och möblerade om och fick ett helt nytt rum.

Det är inte alltid så krångligt, kom ihåg det alla hemmafixare!
Bara man vill så kan man.


Inlägget finns här!

Bordsdekorationer

Jag hade fått i uppgift av min chef att göra lite dekorationer på två bord vi fortfarande har utomhus vid cafét. Eftersom hon vet hur mycket jag älskar att pilla och pyssla så fick jag denna ära.
Hon hade plockat mossa och kottar och jag tog med mig granris, löv, enris och lite annat smått och gott.
Så här blev resultatet:


Bord 1
Framsidan
BaksidanBord 2
Framsidan
Baksidan
Jag är jättenöjd. Hela dagen fick jag beröm och så fina ord. Det är jättekul med allt beröm man får för något man lagt ner kärlek på, tack så jättemycket!

Vad tycker ni?